Korps er en populær hobby. Det er over 60 000 musikanter i korpsene i Norge. Vi har en viktig rolle i nærmiljøet. I tillegg til 17. mai spiller vi konserter og deltar i konkurranser.  Vi er mange i korpset – og vil gjerne ha med flere.

Hvorfor skal mitt barn begynne i et skolekorps?

I skolekorpset får barna god musikkopplæring. De lærer å spille et instrument og spille sammen med andre. I korpset får man også kunnskap og forståelse for mange former for musikk. De får en kunnskap og hobby de kan ha for resten av livet!

samspill aspirant

Korps er én av få fritidsaktiviteter der det ikke er skille på kjønn eller alder. Vi har et unikt fellesskap av jenter og gutter, det er medlemmer fra 8 til 19 år, og det er musikanter fra flere skoler. Dette gir barnet ditt en kjempemulighet til å bli kjent med andre. De eldste i korpset tar godt vare på de yngre og vi har et åpent og inkluderende miljø. I skolekorpset får man opplevelser og vennskap som varer livet ut. Man får oppleve flotte konserter, morsomme aktiviteter og spennende turer.

spill tusenfryd    seminar 

seminar1  haloween

Forskning viser at jo yngre man er når man lærer å spille, jo bedre utvikler hjernen seg. Barn som spiller musikk utvikler bedre kobling mellom den logiske venstre hjernehalvdelen og den kreative høyre. Å spille sammen med andre fremmer egenskaper som kommunikasjon, samarbeid, konsentrasjon og bidrar til en positiv selvfølelse.

Sist men ikke minst: Det er ingen reservebenk – alle er like viktige.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Musikantene er fordelt på tre korps som øver hver for seg. Når man starter i korpset begynner man i aspirantkorpset. I aspirantkorpset er det fokus på å ha det morsomt med musikk. Du lærer noter og spiller sammen med andre. Det legges vekt på musikkglede. I begynnelsen er sangene enkle, men på slutten av året spiller vi mange toner og ofte flerstemt. Aspirantene øver 1 time i SFO tiden.

Etter ett år som aspirant fortsetter du i juniorkorpset. I juniorkorpset spiller vi forskjellige typer musikk. Stykkene blir mere utfordrende og instrumentene spiller forskjellige stemmer.

Musikantene får sin instrumentalopplæring av fagpersonell enten på Kulturskolen i Fredrikstad eller på Nøkleby skole (tidspunkt avtales nærmere med lærer)

 

Legg igjen en kommentar

February 2020
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
< Jan Mar >
Facebook Like Box